معماری فرهنگسرا

پلان معماری فرهنگسرا چیست ؟

ریزفضاهای طبقه همکف پلان معماری فرهنگسرا عبارتند از لابی، گالری های نمایشگاهی، فضاهای آموزشی چند منظوره ، کافه تریا و آشپزخانه‌، فروشگاه ها، بخش بارگیری و تحویل. ریزفضاهای طبقه دوم پلان معماری فرهنگسرا از آن جمله اند فضاهای نمایشگاهی و گالری،‌ عرشه های دیدبانی برای عموم و ریز فضاهای طبقه سوم پلان معماری فرهنگسرا عبارتند از اتاق کنفرانس،‌ بخش مدیریت و بخش پژوهش. فرهنگ مجموعه ای از ممارست هاست که در عمل و واقعيت دربرگیرنده معنا، ارزش ها و تفکرات درونی و ذهنی هستند. فرهنگ وفق پذیر، منعطف و در سیر تکاملی تدریجی است و ثابت و محدود نمي باشد. فرهنگ عوام به طور پیوسته در حال تغییر مداوم و متعلق به مکان و زمان خاص است. پلان معماری فرهنگسرا بایستی دربرگیرنده سادگی، زیبایی و کارایی با توجه به منابع طبیعی و گوناگونی زیستی محلی،‌ ملاحظات بوم شناختی، کارایی انرژی، آسایش بصری و حرارتی،‌ روشنایی و تهویه طبیعی باشد.

لان معماری فرهنگسرا چیست

پروژه معماری فرهنگسرا خارجی

شرحی بر تجارب و انجام فعالیت های متنوع فرهنگي در جهان است که بایستی پاسخگوی سهولت دسترسی و مشارکت عمومي، خلاقیت و پایداری در مرکز الهام و ایده باشد. برنامه پروژه معماری فرهنگسرا در راستاي ايجاد فرصتی برای آگاهی دادن درباره هنر و رویدادهای فرهنگی به عموم، توسعه آموزش و فضاهای نمایشگاهی، صحنه هایی برای برگزاری رویدادها، و فضاهایی برای نمایش آثار هنری است. معماری تالارهای فرهنگی خارجی که بیشتر پس از جنگ در اروپا ساخته شدند، به ویژه در دهه های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰، نه تنها تحت تاثیر گذار به معماری مدرنیسم بلکه در درجه نخست، با چالش ها و خط مشی های فرهنگی شکل گرفتند، از آن جمله اند مشارکت فعال شهروندان در رویدادهای فرهنگی. تالارهای فرهنگی در دوران جنگ سرد اروپا نه تنها مکان هایی برای برگزاری تئاترهای کلاسیک و کنسرت ها بلکه مکان های تفریحی برای عموم و برگزاری رویدادهای ورزشی بودند.

استاندارد های معماری فرهنگسرا

فضاهای جمعی نقش مهمی در موفقیت شهر و ساکنانش ایفا می کنند. چنین فضاهایی مبنایی برای زندگی و ملاقات در حوزه هایی است که افراد همدیگر را ملاقات و با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. فضاهایی نظیر مراکز فرهنگی، تاریخ و فرهنگ محله را در برگرفته و سبب مي شوند عموم افراد فرصت های مشابهی را با همدیگر شریک شوند. یکی از استانداردهای معماری فرهنگسرا کسب تجربه در فضاهای مشترکی برای عموم است که برای آن ها جذاب است بنابراین فضاهای بیرونی و محوطه سازی معماری فرهنگسرا با اهمیت است. استاندارد های معماری فرهنگسرا بایستی سبب شود تا افراد از فضاهای تجاری، رستوران، پارک و فضاهای باز در مکان فرهنگی لذت ببرند. عموم بایستی قادر به یادگیری درباره فرهنگ و تاریخ غنی محله و شهر باشند با استفاده صحیح از مراکز عمومی و آگاهی یافتن نسبت به هر رویداد عمومی که در محله اتفاق می افتد.

پروپوزال معماری فرهنگسرا چگونه تهیه میشود ؟

پروپوزال معماری فرهنگسرا بایستی با توجه به جمع آوری اطلاعات درباره تاریخ و فرهنگ سایت معماری فرهنگسرا باشد. پروپوزال معماری فرهنگسرا بایستی دربرگیرنده تسهیلات زیر باشد: نمایش دادن، فضایی برای ارایه آثار طراحی، معماری، هنر تاریخی و معاصر؛ دانش آموختن، ارایه برنامه های آموزشی در طیف وسیعی برای کودکان و بزرگسالان؛ بکار گماشتن، توسط طیف وسیعی از برنامه ها و فعالیت های جمعی؛ جمع آوری کردن، آثار هنرمندان،‌معماران و طراحان؛ تجلیل کردن، توسط مکان های جمعی پویا برای برگزاری گردهمایی ها در فضای داخلی و خارجی؛ جمع آوری عایدی، توسط گرفتن حق عضویت، اجاره دادن فضاها، خدمات غذا و مغازه ها.

تحلیل معماری فرهنگسرا

تحلیل معماری فرهنگسرا بایستی با توجه به جمع آوری اطلاعات درباره تاریخ و فرهنگ سایت معماری فرهنگسرا باشد. یکی از روش های آسان برای جمع آوری اطلاعات تحقیق در اینترنت و استفاده از پایگاه های داده ای است. همچنین گفتگو با صاحبان منصب شهر درباره سایت فرهنگسرا برای کسب اطلاعات فرهنگی و تاریخی با اهمیت است. برای تحلیل معماری فرهنگسرا بازدید از سایت و جمع آوری اطلاعات درباره موقعیت بافت ضروری است، این امر تنها با تهیه فهرست از وضعیت سایت برای تکمیل فرایند طراحی کافی است. به طور مثال، ساختمان Stadthalle دیاگرامی با ایده «تعامل فرهنگی» است. لابی وسیع برداشتی از محل تقاطع دو مسیر است که فضاهای نمایشی و رویدادهای متنوعی را به هم متصل ساخته است و حداکثر تعامل بین مردم و فعالیت ها را تضمین می کند. معماری فرهنگسرا Stadthalleازدو تالار اجرا چند کاربری برای برگزاری رویدادهای عمومی و همگانی است.

فضاهای معماری فرهنگسرا

فضاهای معماری فرهنگسرا

فضاهای معماری فرهنگسرا عبارتند از فضایی برای مرکز اجتماع، اتاق های جلسات، پارکینگ و استخر و سایر تسهیلات ورزشی. حجم معماری فرهنگسرا بایستی با طبیعت مرتبط و رو به فضای باز گشوده و گسترده باشد همچنین تساوی حقوق اجتماعی، حس مکان و سیاحت اکتشافی داشته باشد. از جمله احجام معماری فرهنگسرا می توان به موزه نومادیک اثر شیگروبن در نیویورک، ایالات متحده اشاره کرد که دارای سازه وسیع رنگی موقتی است که به طور اختصاصی برای نمایش آثار عکاس جورج کولبرت در سال ۲۰۰۵ ساخته شد. پس از پایان زمان نمایش آثار، تمامی سازه موزه ( متشکل از محفظه های فلزی، پرده ها و تیوب های کاغذی) به سایت دیگری منتقل شدند. نصب سازه موقتی موزه تجربه سه بخشی است که شامل ۱۰۰ تصویر عکاسی است که میان ستون هایی از تیوب کاغذی آویزان شده است، کتابخانه شناور، و در نهایت نمایش فیلم است.

نمونه های معماری فرهنگسرا

از نمونه های معماری فرهنگسرا، موزه هنر سیار اثر زاها حدید در هنگ کنگ و نیویورک ساخته شده در سال ۲۰۰۷است که پاویون نمایشگاهی سیاری است که به عنوان فضایی برای تبلیغات گسترده مدهای چنل و آثار منتخب هنرمندان معاصر است. پاویون با ابعاد ۲۹ در ۴۵ متر شامل مجموعه ای از عناصر قوسی شکل است که بیان کننده زبان معمارانه سیالیت و طبیعت است. سازه دارای حداقل تاثیر بر روی سایت موجود است به نحوی که پس از انتقال و بستن سازه هیچ اثری از آن باقی نمیماند. موضوع طراحی موزه هنر سیار، ایجاد هویتی برای معماری موزه است که دارای طبیعت ناپایدار و فانی است. همچنین معماری موزه هنر سیار قابلیت سازگاری و تطبیق با سایت های متنوعی دارد. موزه حد و مرزهای بین مد، معماری و هنر را محو و نامشخص کرده و ثابت کرده است که موزه می تواند مطابق آخرین مد روز و شیک باشد.

معماری فرهنگسرا

 معماری فرهنگسرای اسلامی

معماری داخلی فرهنگسرا معماران معروف ( رساله معماری فرهنگسرا )
فرهنگسرای دانگدامون سئول اثر زاها حدید با نام «دروازه بزرگ شرق» دارای معماری داخلی با کامپوزیت، کاشی های آکوستیک، فولاد ضد زنگ و سنگ صیقلی است. اهداف اصلی حدید در طراحی و معماری این فرهنگسرا، نماهایی از شفافیت،‌تخلل و دوام بوده است. فضاهای داخلی معماری فرهنگسرای دانگدامون عبارتند از تعدادی موزه، اتاق کنفرانس و بازارچه های هنری. طول ساختمان ۲۸۰ متر و تعداد طبقات آن هفت طبقه است که سه طبقه آن در زیرزمین ساخته شده است. نمای خارجی این فرهنگسرا صاف و صیقلی است و بتن، آلومینیوم و سنگ در نما خارجی استفاده شده است

مطالعات معماری فرهنگسرا

فرهنگسرای آمریکایی آفریقایی «گنت» دربروکلین با رویکرد حفظ هنر، فرهنگ و تاریخ آمریکایی آفریقایی، برنامه های متنوعی برای عموم در سایتی به وسعت ۴۶۵۰۰ فوت مربع ارایه کرده است که از آن جمله اند هنرهای بصری، هنرهای نمایشی و کارگاه های آموزشی خلاق و دارای رویکرد طراحی برای فضاهای داخلی است که ترجمان و تفسیر ویژگی زیبایی شناسی عناصر نمای معماری فرهنگسرا بیرونی است ‌والهام گرفته از ریل قطار زیرزمینی و نقوش محلی پارچه های بافته شده از غرب آفریقاست، که سبب شده تا سلسله مراتبی از فضاها از ورودی تا اتصال با لابی اصلی،‌فضای پذیرش و گالری ها به صورت عمودی امکان پذیر شود.