معماری سفارت

معماری سفارت ایران در آمریکا

معماری سفارت ایران در آمریکا ترکیبی از معماری ایرانی – اسلامی است و کاشی کاری های فیروزه ای بر بالای سردر نقش بسته است. این ساختمان دارای ۴۴ اتاق و تالار وسیعی است در بخش انتهایی بنا گنبد فیروزه ای قرار دارد که سالن اجتماعات آینه کاری شده ای در فضای زیرین آن وجود دارد. مشابه کاخ های سعدآباد آینه کاری های درون تالار و زیر گنبد با تزیینات ویژه ای آراسته شده است. ایوان اصلی این ساختمان نیز بر روی چهار ستون قرار دارد.

معماری سفارت ایران در آمریکا
پروژه پایان نامه معماری سفارت خانه

پروژه پایان نامه معماری سفارت خانه

سفارت ها برای مذاکرات جهانی با اهمیت و نماینده هایی از مجتمع ساختمان های دولتی سراسر دنیا هستند. در نقشه معماری سفارت خانه ویژگی های ایمنی که از آن جمله اند دیوارهای محصور و نظارت بر دسترسی ها، ساختمان های خدماتی و انبارها، پارکینگ مختص کارمندان و بازدیدکنندگان اهمیت دارد. اهداف اصلی طراحی سفارت خانه عبارتند از زیبایی، کارایی انرژی، پایداری، میراث تاریخی، دسترسی، انعطاف پذیری عملکردها، فضاهای کاری و بهره وری کاربران. در طراحی معماری داخلی سفارت خانه ها فضاهای کاری مجهز با نور روز طبیعی و سامانه های بهینه انرژی و پایداری، مبلمان و مصالح نهایی سبب کارایی محیط های کاری می شود.

نقشه معماری داخلی سفارت خانه

سفارت جدید مصر در منطقه ثروتمند لیسبون واقع شده است. این سفارت مجموعه ای از ویلاهای بزرگ و مجللی است که در دهه های ۱۹۴۰ و ۱۹۵۰ ساخته و به تدریج تبدیل به ساختمان هایی برای نمایندگی های دیپلماتیک شدند. طراحی ساختمان سفارت مصرت بر پایه معماری سنتی مصر است به نحوی که در نما از نقوش هندسی باستانی مصری استفاده شده است و در نقشه معماری داخلی سفارت مصالحی انتخاب شده است که دارای جلا و درخشندگی خاصی و در شرایط اقلیم مقاوم هستند. فضای جمعی در معماری داخلی از سنگ های سفید با ابعاد بزرگ و دیوارها از پانل های چوبی ساخته شده است. تالار مرکزی دارای نورگیر با سقفی با پانل های پر تزیین و نقوش اسلامی است که کالیودوسکوپ نوری را تشکیل داده که در طول روز سایه چرخشی ایجاد کرده است.

نقشه معماری داخلی سفارت خانه
معماری ساختمان سفارت ایران در تفلیس گرجستان

معماری ساختمان سفارت ایران در تفلیس گرجستان

ساختمان سفارت ایران در تفلیس، گرجستان واقع شده است و معمار بنا ایرج کلانتری و مشاورین باوند است. ایده ی معماری ساختمان سفارت ایران از باغ ايرانی محصور شده ای الهام گرفته است که زير سايه ی کوشکي قرار گرفته است. ویدهای بزرگی در داخل معماری کوشک آن را به حجمي سبک و شفاف تبديل کرده که شبب شده تا باغ به فضای درون وارد شود. به جای گونه شناسی سنتی و رایج چهار ايوانی، طرح معماری ساختمان سفارت بر اساس نظم سه ايوانی ريخته شده، و برداشت جديدی از شکل پنجره ها و درگاهی ها (ارسی ها) در مرکز کوشک حوضخانه ای قرار گرفته که آب از آن جا تا انتهای باغ در جريان است. اقامتگاه سفير مشابه شکل سنتی خانه های ايرانی است که در آن همه ی فضاها از راه صحن مرکزی به يکديگر متصل می شوند.

معماری ساختمان سفارت ایران در سئول

معماری ساختمان سفارت ایران در سئول توسط فرهاد احمدی بر اساس ایده ی نور طراحی شده است و شامل چهار عنصر پاسیو، آتریوم(تالار مرکزی)، فضاهای بسته و باز است. همچنین در طراحی این بنا از اصول سنتی معماری ایرانی با تلفیقی از مصالح مدرن بتن، فولاد و شیشه بهره گرفته شده است.

معماری ساختمان سفارت ایران در سئول
معماری سفارت هلند در برلین

معماری سفارت هلند در برلین

سفارتخانه کولهاوس با فرمی مهار شده و درون نگر پاسخی زیرکانه به ضوابط خشک ساختمان سازی برلین و در عین حال هدیه ی دیگری به این شهر است که حتی برج عجیب و غریب تلویزیون برلین را، که یادگار نمادین دوران کمونیسم است، می پوشاند.از میان مکعب سفارتخانه و از طریق روزنه ی عظیمی در بخش آپارتمان ها، نوك برج کاملاً نمایان است. چنین معماری ادای احترام از طرف کولهاوس به شهری است که روزی وی و ایده هایش را در زمینه معماری مدرن رسماً محکوم کرده بود.

معماری سفارت ایران در فرانکفورت

بنای معماری سفارت ایران در فرانکفورت برگرفته شده از معماری سنتی ایران توسط استاد هادی میرمیران طراحی شده است. بنای سر کنسولگری از ورای یک دیوار بلند شیشه ای رویت می شود، این نحوه حضور بنا انعکاس روح فرهنگ و معماری خیال انگیز ایران است. موقعیت زمین،خیابان و پارک این فکر را پیش آوردکه فضای خیابان شمالی و پارک جنوبی را به عنوان دو فضای عمومی شهری به یکدیگر متصل سازدو از درون بنای سرکنسولگری عبور نماید این فضا را گالری ایران نامیدیم،که در آن رفت و آمد افراد زیاد است. این فضا بنای سر کنسولگری را به دو بخش اصلی: یکی برای فعالیت های ساده روزمره و دیگری برای فعالیت های رسمی و دیپلماتیک سر کنسولگری تقسیم می کند .حجمی سنگی فضاهای مربوط به دو بخش سر کنسولگری را شکل می دهد و با اتصالی که این دو حجم در طبقه اول از روی گالری دارند، وحدت و یکپارچگی این دو فراهم می شود.

معماری سفارت ایران در فرانکفورت
معماری سفارت ایران در چین

معماری سفارت ایران در چین

معماری سفارت ایران در پکن توسط حسین امانت طراحی شده است. سفارت ایرن در پکن نشان شهری در بخش دیپلماتیک شهر پکن است، سفارت ایران در پکن ریشه در اهمیت تاریخی روابط ایران و چین و خواسته ی ایران برای حضور در چین است. زمانی که بسیاری از ساختمان ها در بافت فرهنگی محلی طراحی می شدند، معماری سفارت ایران در چین اشاره و اظهاری به معماری سنتی ایرانی بود. مجموعه بنای سفارت شامل دفتر کنسولگری، اقامتگاه سفیر، ساختمان پذیرش، مدرسه فارسی زبان، ساختمان خدما و تسهیلات شناست. شبکه ی شمال و جنوبی بنا و سایت از شهر ممنوعه و اصفهان دوره صفوی الهام گرفته است، بخش های اصلی پروژه به سمت جنوب است به نحوی که حیاط خلوت های متصل به هم ایجاد شده است که یکی برای بازدیدکنندگان و دیگری برای اقامتگاه شخصی سفیر و ساختمان شنا و دفتر کنسولگری است. محور وسیع ترین حیاط خلوت به صورت مورب است تا از سایر فضاها نظیر سالن گردهمایی مجزا شود و همچنین دارای فواره و استخرهایی از باغ های ایرانی است که از نقاط خارج از دروازه ی اصلی به راحتی دیده می شوند.

معماری سفارت ایران در برزیل

سفارت ایران در برزیل از مسابقاتی است که شیردل در آن موفق به دریافت جایزه در داخل کشور شده است. طول طرح معماری سفارت بیش از ده برابر عرض آن است و با ارتفاغ چهار طبقه چشم اندازی از شهر نوساز برازیلیا به وجود می آورد. در طرح معماری سفارت ایران در برزیل چهار نوع ساختمان مجزا وجود دارد: ۱) ساختمان شیشه ای که در جبهه غربی وجود دارد، ۲) ساختمان پل در وسط طرح، ۳) ساختمان اداری شرقی، ۴) شیب راه های دسترسی. سازه پیشنهادی سفارت از اسکلتی شفاف به نام پرده مجازی است. برای پوشش ساختمان در بخش شیشه ای از شیشه با کارایی بالا استفاده می شود. دو شبکه توری در ساختمان پل های عرضی را نگهداری می کند

معماری سفارت ایران در برزیل
رساله معماری سفارتخانه های ایران

رساله معماری سفارتخانه های ایران

در رساله معماری سفارتخانه های ایران بررسی ایده جانمایی سفارت خانه، رویکردهای موثر در طراحی، حس نیت یا امنیت و نوع مالکیت با اهمیت است. در مبحث رویکردهای موثر در طراحی در معماری سفارتخانه های ایران اغلب مطالعه معماری اسلامی – ایرانی و کاربرد مسالح و فرم معاصر مهم است. همچنین در طراحی سایت معماری سفارتخانه های ایران از مفهوم باغ ایرانی، کوشک و آب بسیار استفاده شده است.