معماری پارک

معماری پارک نیاوران

مساحت این پارک نزدیک به ۶۲،۰۰۰ متر مربع است و در سال ۱۳۴۸ به دستور محمدرضا پهلوی و با نقشه طراحان انگلیسی و معماری مهندس سردار افخمی ساخته شد.این پارک دارای اشکوب‌ های چندگانه و پله‌ های گوناگون است که این پلکان از مشخصات ویژه آن است و دارای دو درب ورودی شمالی و جنوبی است که هر دو به خیابان پاسداران باز می شوند. پارک نیاوران در همسایگی میدان باهنر (میدان نیاوران) و انتهای شمالی خیابان پاسداران (سلطنت آباد پیشین) و در جنوب کاخ نیاوران قرار گرفته است. فضای سبز پارک در برگیرنده ۸،۰۰۰ متر مربع گل‌ کاری و در حدود ۲۰،۰۰۰ متر مربع چمن‌ کاری به همراه درختان از گونه‌ های فراوان است و یکی از کهن‌ ترین درختان چنار تهران با دیرینگی ۱۵۰ سال و بلندی ۲۰ متر و محیط ۲,۸ متر در این پارک جای دارد.

معماری پارک آب وآتش

معماری پارک یکی از بزرگ ترین و محبوبترین پارک های پایتخت است که در مجموعه اراضی عباس آباد تهران و در قلب شهر جای گرفته است. این پارک در ابتدا تنها بوستان این مجموعه بود؛ اما اندک اندک پارک ها و بوستان های دیگری در این منطقه سر برآورند که پارک آب و آتش را در نهایت به متنوع ترین و جذاب ترین بوستان تهران تبدیل کردند. دارای چهار برج آتش است ، که هجمه هایی ازآتش را تا ارتفاع ۸-۶ متر شعله ور می سازد و آب جاری که از آن به بیرون می آید را تا ارتفاع ۱۰ متر، که با موزیکال همراه است به هوا پرتاب می کند.آتش هایی که از این برجها بیرون می آید با هیجان بسیاری همراه است و این مراسم هر شب بعد از نماز مغرب و عشا اجرا می شود.این بوستان در نوع خود بی نظیر است.

معماری پارک شفق تهران

معماری پارک و فرهنگسرای شفق سال ۱۳۴۵ توسط کامران طباطبـایی دیبـا یکی از معماران مدرن تـاریخ‌گرای ایـران طراحی و ساخته شد. این پارک و فرهنگسرا، جز اولین فرهنگسراهای ایران است که با مفاهیم و هندسه‌ ی باغ ایرانی، و با دیدگاهی کاملاً مدرن طراحی شده است. زمین پارک نزدیک جنب غربی خیابان (سید جمال‌الدین اسدآبادی کنونی) قرار دارد و از سه جهت به خیابان محدود و محصور می‌گردد. دو هدف عمده در طراحی مجموعه مد نظر قرار گرفته است. اول آن که، در محوطه‌‌‌سازی و طراحی گذرگاه‌های پارک، علاوه بر پیش ‌بینی محل‌هایی برای تفریح و استراحت مراجعین، گونه ‌ای تداوم مسیر حرکت نیز در نظر گرفته شده است. این مسیرها برای عابرینی است که قصد بازدید و یا استفاده از فضای سبز پارک را ندارند و صرفاً از منطقه‌ ی پارک به‌عنوان محل گذر استفاده می ‌نمایند و بزرگ‌ترین حسن آن، تلطیف روح و در حین حرکت از پارک است. .

معماری پارک ساعی

در سال ۱۳۲۹ مهندس کریم ساعی، که به پدر جنگل داری ایران نیز شهرت دارد، بعد از دریافت مدرک فوق لیسانس از دانشگاه برکلی کالیفرنیا، به ایران بازگشت و یک شاهکار مهم را برای هموطنان خود خلق کرد.
پارک ساعی واقع در خیابان ولیعصر، از اصلی ترین پارک های تهران است. مهندس ساعی اولین کسی بود که به توسعه فضای سبز شهری در تهران پرداخت و به کشت گونه‌های سرو، کاج و چنار در تهران و اطراف آن همت گماشت.

معماری پارک لاله

معماری پارک در سال ۱۳۴۵ بنا نهاده شده است . پارک لاله به نام میدان اسب دوانی جلالیه شهرت داشت و برای رژه از آن استفاده می شده است. مساحت پارک ۳۵ هکتار است و دارای گونه های مختلف گیاهی همچون سرو نقره ای، چنار، بلوط، ژینکگو، ماهونیا، سیدالاشجار، اقاقیا، افرا، توت، بیدسرخ، بامبو، سروخمره ای، پالم، نارون، صنوبر، بربریس، مروارید قرمز و سفید و لیگوستروم است. فضاهای ورزشی متفاوت پارک عبارتند از میزهای شطرنج، زمین های والیبال و فوتبال، باشگاه و تیچر اسکیت، دستگاه های ورزشی،‌مسیر دوچرخه سواری. مجسمه‌ها و تندیس‌های گوناگونی در جای جای پارک به نمایش در آمده اند که از مشهورترین آنها می توان تندیس خیام و تندیس ابوریحان بیرونی را نام برد. تندیس خیام در سال ۱۳۵۱ و در کشور ایتالیا توسط ابوالحسن صدیقی و به سفارش انجمن آثار ملی ساخته شده است که پس از انتقال به ایران در این پارک به نمایش گذاشته شد. این تندیس در طول مدتی که در پارک قرار داشته ، بارها توسط فریدون صدیقی ( فرزند خالق اثر ) مرمت و بازسازی شده است.

معماری پارک آبی

پارک آبی آیلند تحقق رویای حضور در یکی از هیجان‌ انگیزترین پارک‌های آبی دنیا در شهر آیلند و در مجاورت پایتخت ایران است. این پارک به عنوان بزرگ ترین پارک آبی خاورمیانه طراحی شده است.پارک آبی در هاب شماره یک شهر آیلند جانمایی شده است. این هاب شامل چهار کاربری اصلی و جذاب همچون مرکز تجاری، پارک آبی، شهربازی، هتل و سالن کنفرانس است. قرارگیری این کاربری‌ها در کنار هم، باعث اجتماع تعداد زیادی بازدید کننده و ایجاد فضایی چندمنظوره و مفرح برای سرگرمی، خرید و استراحت می‌شود.مشتریان پارک آبی آیلند تنوع انتخاب حضور در فضاهای مختلف را تجربه خواهند نمود.
• پارک آبی روبسته آقایان
• پارک آبی روبسته بانوان
• مجموعه Spa
• مجموعه روبسته موج سواری
• مدرسه آموزش موج سواری
• هتل
• بخش مجموعه بانگلو
• مجموعه رستوران‌ها، فست فود و کافی شاپ
• رستوران و مجموعه همایش کنار استخر

معماری پارک دانشجو

پارک دانشجو در اواسط دهه‌ی ۴۰ خورشیدی همزمان با شکل گیری ابتدائی ساختار فعلی پایتخت توسط بیژن صفاری طراحی شد و پس از دو سال به بهره برداری رسید. بیژن صفاری از معماران و نقاشان برجسته‌ی آن سال ها بود و در دانشکده‌ی هنر های زیبا تدریس می‌کرد. او از مدیران فرهنگی و هنری دوره‌ی پهلوی و از نزدیکان فرح دیبا بود و در شکل گیری بسیاری از فضا های فرهنگی آن دوران نقش مهمی داشت. این پارک با هدف تبدیل یک فضای ناهمگون با شهر به یک فضای فرهنگی و هنری با مساحت ۳۲۰۰ متر بر روی زمینی مخروبه و زاغه نشین ساخته شده است. بر اساس سیاست های حکومت وقت، زاغه نشینان به حومه‌ی شهر منتقل شدند و ۴ سال بعد نیز ساختمان تئاتر شهر کامل شد تا قدمی دیگر در راستای تبدیل قلب شهر تهران به یک مرکز فرهنگی و هنری برای دانشجویان برداشته شود.

پارک سنگی جمشیدیه

معماری پارک سنگی جمشیدیه را کامران طباطبایی دیبا انجام داده است. پارک سنگی جمشیدیه، مرتفع ترین پارک تهران با فضای کوهستانی و مسیرهای سنگ فرش شده است. این پارک که در میان دیواره‌های سنگی کوه کلک چال‌ محصور شده است، دارای دریاچه، آبشار مجاور و آب نماهای سنگی است. نگارستان جمشیدیه، آمفی تاتر، برکه، آلاچیق، قفس پرندگان، تندیس های متعدد با مفاهیم طبیعی، فرهنگی و عرفانی، رستوران، آبنما و سرویس بهداشتی جزو امکانات آن است. بوستان جمشیدیه از بدو تأسیس، ۲ بار بازسازی شده است و در سال ۱۳۷۴، ‌۱۶‌هکتار به وسعت آن افزوده شد که قسمت الحاقی به پاس ۳۰ سال رنج شاعر نامدار در سرایش شاهنامه، به نام «فردوسی» مزیّن شد؛ بوستان سنگی فردوسی با ابتکاراتی که برای احداث آن به کار رفته، از نظر جذب توریست با پارک اصلی در رقابت است.