معرفی مختصر

معرفی مختصر شیگروبن

شیگروبن در سال ۱۹۵۷ متولد شد. وی معمار ژاپنی است، و معروف به سبب ساخت آثار خلاقانه ی با کاغذ و به ویژه لوله های های بازیافت شده کاغذی است که برای ساخت خانه های فوری در وقوع فجایع انسانی و طبیعی به کار گرفته است. وی در لیست نوآوران قرن بیست و یکمی در رشته معماری و طراحی توسط مجله ی تایمز قرار گرفته است.

تاریخچه زندگی

تاریخچه زندگی شیگروبن

شیگروبن در توکیو،‌ ژاپن متولد شد. وی در دانشگاه هنر توکیو و سپس در موسسه معماری جنوب کالیفرنیا تحصیل کرد. سپس وی به دانشکده ی معماری اتحادیه ی کوپر رفت و در آن جا تحت نظر جان هیداک به ادامه ی تحصیل پرداخت و در سال ۱۹۸۴ فارغ التحصیل شد.در دوران کارموزی نزد هیداک(عضو گروه پنج معمار نیویورکی)، وی تحت تاثیر آن ها به مطالعات مستمر در زمینه ی عناصر هندسی پرداخت. اکتشافات وی درباره ی مصالح اولیه و پایه ساختمانی سبب یافتن راه حل هایی برای سازه های منحصر به فرد شد. برای بن، یکی از مهم ترین موضوعات آثار وی «سازه ی نامریی» است. وی نه تنها عناصر ساختاری خود را بیش از حد و فزون کارانه بیان نمی کند بلکه تصمیم گرفته تا آن ها را در طراحی های خود ترکیب کند.

افتخارات

افتخارات شیگروبن

برخی از آثار وی عبارتند از:
نمایشگاه هنر، سنگاپور، سگتامبر۲۰۰۸ .
فیلیپس دو پوری چایخانه کاغذی شیگرو.
شیگرو نمایشگاه آرتک.
فرودگاه زاگرب، کوروتیا، ۲۰۰۸.
ویلای dellis cay، ۲۰۰۸.
پل کاغذی، رمولین، فرانسه، ۲۰۰۷.
مرکز پمپیدو، متزف فرانسه ۲۰۰۴.
خانه کاغذی، رودخانه یاماناکا، ژاپن، ۱۹۹۵.

جوایز

جوایز شیگروبن

در سال ۲۰۱۴، شیگروبن به عنوان سی و هفتمین دریافت کننده ی جایزه پریتزکر، معتبرترین جایزه در معماری مدرن شد. هیئت داوران پریتزکر، وی را به سبب کاربرد نوآورانه ی مصالح و تعهدش برای تلاش های بشر دوستانه در سراسر جهان انتخاب کرد. «آموزگاری که نه تنها الگویی برای نسل جوان است، بلکه الهام بخش است.». آثار او تحت تاثیر چندین مدرسه ی معماری است. در اصل وی معمار ژاپنی است، وی به دنبال تکنیک ها و روش ها در معماری سنتی ژاپنی است و ایده ی «کف سازی سراسری» سبب تداوم بین اتاق های خانه می شود.

شیگروبن
شیگروبن
فردی برجسته در کشور ژاپن

شیگروبن در سال ۱۹۵۷ متولد شد. وی معمار ژاپنی است، و معروف به سبب ساخت آثار خلاقانه ی با کاغذ و به ویژه لوله های های بازیافت شده کاغذی است که برای ساخت خانه ها ی فوری در وقوع فجایع انسانی و طبیعی به کار گرفته است.