معماری حیاط

معماری حیاط ویلا

معماری حیاط به ویژه در اقلیم نیمه خشک و خشک از پیشینه ی تاریخی برخوردار است؛. تحقیقات تاریخی از حضور تاریخی حیاط خلوت در ۳۵۰۰ سال قبل از میلاد در سومریا تاکید می کند. یکی از شهرهای معروف، پمپی در ایتالیا، نمونه ای از ویلاهای اولیه با حیاط خلوت است. به طور سنتی حیاط «محوطه ای»است که شامل آبنماست . اتاق های پیرامونی حیاط خلوت ویلا فضاهای خصوصی را تشکیل می دهند. معماری حیاط ویلا به نحوی است که هوای سرد را به فضای درون می کشد ‌و معماری به این سبک در اقلیم گرم و مرطوب کاربرد فراوانی دارد. در کشورهای غیر استوایی، حیاط خلوت انواع و کاربردهای متفاوتی دارند، که در مقیاس های متفاوتی به صورت فضای باز، نیمه بسته و بسته با توجه به مکان جغرافیایی سایت طراحی می شوند. در معماری ویلا، حیاط به عنوان ترموستات دمای خانه را کنترل می کند.

انواع معماری حیاط کوچک خانه

انواع معماری حیاط کوچک خانه

معماری حیاط کوچک خانه مدرن ترکیب پیچیده ای از زندگی مدرن با بافت، حرارت، مصالح خام، و شکوه و جلال زمینی است. ساخته شده با مصالح چوبی و بافت طبیعی هماهنگی و سازگاری بین خانه و طبیعت فراهم می شود. همچنین زیبایی شناسی و دوام مصالح کاربردی در انواع معماری حیاط کوچک خانه بایستی سازگار با شرایط اقلیمی منطقه باشد. در حیاط خلوت باز خانه، فضاهای زندگی پیرامونی به نحوی سازماندهی شده اند که نور و تهویه ی طبیعی در قلب حوزه ی خانگی وارد شود. حیاط خلوت نیمه بسته ، به عنوان اتاق بیرونی عمل کرده است که حوزه های داخلی در آن به نحوی جریان دارد که برای تابستان مکان سرگرمی و تفریح مناسبی است و یا به راحتی فضایی برای استراحت است. در احمد آبار معمار Architect P H Majmundar خانه ای طراحی کرده است که در اواسط بهار درجه حرارت سه درجه کم تر است.

معماری حیاط ساختمان مسکونی

معماری حیاط ساختمان مسکونی

معماری حیاط از جمله فضای بازی است که در معماری هر ساختمان مسکونی نقش مهمی دارد. در فضاهای باز، در فضای مسکونی، نورپردازی، ‌تهویه ی مطبوع و آسایش حرارتی نقش مهمی دارند. معماری حیاط ساختمان مسکونی در پروژه Dr. Lloyd Barber Academic Green توسط برج های مسکونی قاب گرفته شده است. حیاط ها عملکرد کیفی را به عنوان فضاهای باز و دعوت کننده ارتقا بخشیدند. همچنین از سمت دید و منظر به ساختمان های مسکونی بسیار جذابند. به صورت نقطه کانونی تمرکز بصری، فضای حیاط بایستی دارای عناصر شاخصی نظیر آب یا چیدمان هنری باشد. همچنین، خدمات کاربردی در حیاط ساختمان مسکونی بایستی با طراحی فضا ترکیب شوند به نحوی که دعوت کننده و از لحاظ پایداری بادوام، مصالح کف بایستی از لحاظ بصری جذاب و از لحاظ عملکرد با کیفیت، همچنین با طراحی منظر کل سایت هماهنگ باشند.

طراحی فضای سبز معماری حیاط خلوت

در طراحی فضای سبز معماری حیاط خلوت دسترسی عابران پیاده به واحدهای مسکونی مجاور امکان پذیر است. طراحی فضاهای سبز همچنین به صورت فضای باز مشترکی برای فراهم آوردن تسهیلات جمعی برای ساکنان فضای مسکونی است. «فضاهای سبز اشتراکی»، که فضای سبز حیاط را تشکیل می دهند عبارتند از مجموعه عملکردهای جمعی که از آن جمله اند فضای باز اشتراکی، باغ ها، محوطه بازی کودکان، و فضاهای تفریحی. طراحی فضای سبز حیاط خلوت بایستی نقش محیط زیستی باارزشی در فراهم آوردن فرصت ها برای گسترش فضاهای جمعی در صورت عدم کاربرد خودرو داشته باشد. طراحی فضای سبز حیاط خلوت بایستی فراتر از مزایای زیبایی شناسی رفته و روش های خلاق جمع آوری آب باران در سایت را توسط مصالح کف متخلخل و حوضچه های نگهداری آب باران در فصول تابستان داشته باشد. همچنین روش های بازیافتی آب های فاضلاب برای آبیاری پوشش گیاهی بایستی در نظر گرفته شود.

معماری حیاط مرکزی منزل ایرانی

در فرهنگ اسلامی معماری ایرانی ، ایده «وید» دارای معنای فلسفی است. وید در الگو و سبک های تزئینی، موسیقی سکوت بین صداها، و خوشنویسی بین سیاه و سفید به کار رفته است. معماری حیاط مرکزی منزل ایرانی نمونه ای از وید در معماری است. «فضای منفی» حیاط مرکزی، احاطه شده با اتاق ها به عنوان «مثبت»، فرم های ساختمان،‌ دارای ریشه در «اصول متافیزیکی وحدت» در اسلام است. وید دارای اهمیت معنوی است و حیاط مرکزی در منزل ایرانی ویدی است که نشانی از حضور معنویت در همه چیز است.حیاط مرکزی منزل ایرانی عنصر معماری است که معمولا در خانه های سنتی ایران یافت می شود. ریشه های تاریخی حیاط ایرانی نامشخص است، اما از ویژگی های شاخص معماری منزل ایرانی از هزاران سال پیش است.

معماری حیاط مدرسه

معماری حیاط مدرسه بایستی از روش های بهینه برای استفاده از محیط های طبیعی بهره مند شود که از آن جمله اند:
گزینه های معماری متعدد برای کاربری حیاط های مدرسه به عنوان فضاهایی برای آموزش و انجام فعالیت های فیزیکی در اوقات فراغت برای تمامی گروه های سنی.
افزایش آگاهی نسبت به حیاط مدرسه به عنوان عنصر زیست پذیر و ماندنی برای طراحی مدارس معاصر.
تاکید بر اهمیت بازی های طبیعی در رشد آموزشی و ذهنی کودکان.
ترغیب معماران و طراحان به کابرد نور طبیعی در فضاهای آموزشی با ترکیب حیاط مدرسه با طراحی مدرن و یا بازسازی شده مدارس.
حیاط های سبز مدرسه که می توانند سبب صرفه جویی در مصرف انرژی شوند.

ایده های جذاب معماری حیاط

ایده های جذاب معماری حیاط ساختمان مسکونی از آن جمله اند کاربری مطلوب فضای شهری با ایجاد فضاهای بیرونی مشترکی که پاسخگوی نیازهای خانواده ها با فرزندانشان است، به عنوان مکانی جمعی برای ساکنان و اتومبیل هایشان عمل کرده، ‌و در مدیریت جمع آوری آب های سطحی و سایر مزایای محیط زیستی موثر است.محیط حیاط می تواند به صورت مکان شهری بسیاری جالبی عمل کند به نحوی که حس با هم بودن و امنیت در کنار یکدیگر برای ساکنان فراهم آورد.بهترین ایده ها برای حیاط فضاهای اشتراکی و فضاهای سبز به هم پیوسته است. حیاط ها به صورت بصری و فیزیکی به هم متصل شدند.راه حل های هوشمند سبز در معماری پایدار حیاط عبارتند است از روش هایی برای دریافت طبیعی نور خورشید و تهویه ی طبیعی. بام های سبز،‌مصالح سبز و فضای سبز نیز از جمله اصول طراحی جذاب معماری است.

ایده های جذاب معماری حیاط
معماری حیاط مدرسه