معماری جنگلی

‎معماری جنگلی چیست ؟

معماری جنگلی روابط بین ساختار فضایی و فرمی جنگل و فضا و فرم معماری است. این موضوع با مطالعه درباره ی دانش بیولوژیکی مرتبط به جنگل، ادبیات، هنر و زیبایی شناختی محیط زیستی قابل بررسی است. یکی از اهداف مطالعه درباره معماری جنگلی شناخت مفاهیمی است که قابل استفاده برای فهم ساختارهای فضایی در طبیعت و معماری است. برای قرن ها، مردم تلاش کردند تا ارتباط بین ساختارهای جنگل و معماری را با قیاس توضیح دهند. در مقایسه با محیط شهری، ساختار فضایی جنگل، توسط بستر فضایی ناتمام، جریان آزاد فضا، لایه ای از دیدها در عمق مسافت، مجموعه ای از چشم اندازها و ماهیت نور نمود پیدا کرده است. تجارب بصری و جسمانی از محیط زیست جنگل بسیار با اهمیت است وقتی معماران در آثارشان از جنگل الهام می گیرند و ارتباط فضایی و سمبلیک با آن برقرار می کنند.

‎نمونه معماری جنگلی خانه

ویژگی معماری جنگلی خانه عبارت است از انتقال تحارب برگرفته شده از طبیعت به فرم های ساخته شده و یا تلفیق فرم در طبیعت با ساختار فضایی و اشکال معماری. همچنین فرم ساختاری نمونه معماری جنگلی خانه از عناصر متنوعی که در محدوده ی فنآوری و اقتصادی قابل دستیابی است سرچشمه می گیرد.خانه جنگلی طراحی توسط Bloot Architecture.مسکن Suvikumpa در Tapiola.ویلای Casa Capitan در کاستاریکا، آمریکای مرکزی.ویلای Casa Mono Loco در کاستاریکا، آمریکای مرکزی و برخی از ساختمان های معماری جنگلی عبارتند از.مرکز کنفرانس دیپولی Dipoli Conference Cen-tre (1966),ساختمان سفارت فنلاند در هند,‏and the Finnish Embassy Building in New Del.

‎معماری جنگلی عمودی سوئیس

معمار ایتالیایی استافائو بوئری طرح هایی برای برج ۳۶ طبقه عمودی پوشیده از گیاهان ارایه کرد که به «جنگل عمودی» سوئیس شناخته شده است.این برج ۱۱۷ طبقه شامل آپارتمان هایی است که طیف متنوعی از واحدهای دو تا پنج خوابه را دربرگرفته است همچنین دارای تسهیلات ورزشی و رستوران سراسر نما در بالاترین طبقات است. نمای معماری جنگل عمودی از تراس های بیرون زده ای است که از بتن تقویت شده ساخته شدند. بام های جعبه های نما پر از گیاهان است به نحوی که چنین پوشش گیاهی با جذب دی اکسید کربن و تولید اکسیژن در بهبود کیفیت هوای شهر موثر است.

jangali

‎ایده های معماری جنگلی ویتنام

ایده های معماری جنگلی ویتنام عبارت است از.
سازه های ساخته شده از مصالح بومی.
یکپارچگی معماری با محیط طبیعی پیرامون.
کاربرد روش های بومی ساخت معماری ویتنامی و استفاده از نور و تهویه طبیعی در فضاهای داخلی.
استفاده از شاخه های بامبو در ساخت سازه های معماری ویتنامی.
الهام از کوه ها و ترکیب با فرم طبیعی عناصر در طبیعت جنگل های ویتنام.
درک ماهیت فضای معماری ویتنامی در خلال چارچوب ساختار فضایی طبیعی.
جنگل های ویتنام و تفسیر روش زندگی افراد در محیط زیست جنگل ویتنام.